dongyuan

tala fou

E pei ona e faʻamoemoeina, o le umukuka e tumau pea o se tasi o potu sili ona taugata e toe faʻaleleia.Leitioa: Faatasi ai ma kapoti, fata, ma konekarate, o le toe faʻaleleia o le fatu o se fale e mafai ona avea ma se paʻu tupe.Ae e mafai ona e faʻasaoina se tupe e ala i le faia o nisi o galuega e oe lava ia.
O le fa'aaogaina o nai mea faigaluega ma mea fa'apitoa, o le fa'apipi'iina o se backsplash fou e mafai ona toe fa'afo'i mai ai se umukuka vaivai i se paketi taugofie, ma o se fa'afouga e mafai e le to'atele o tagata fou ona fa'amae'aina i le fa'ai'uga o le vaiaso.
E lua tagata atamamai o le a savalia oe i le poloketi mai le amataga seia maeʻa, ae afai e te manaʻomia nisi fesoasoani, e mafai ona e liliu atu i polofesa i faleoloa faʻaleleia fale e pei o Home Depot ma Lowe's, o loʻo ofoina atu taʻiala i luga ole laiga ma upega tafaʻilagi o le tele o galuega faatino o le a faʻatinoina i totonu o le poloketi. .tu'uina atu ia te oe se fa'amuamua ma se lisi o mea fa'aaoga.E ui o filifili e lua ua leva ona ofoina atu i totonu o faleoloa aʻoga, o nei oloa e ono faʻatapulaʻa pe le maua ona o faʻamaʻi faʻatapulaʻaina.
Mai mea e pei o porcelain ma ceramics i mamanu pei o penny circles ma subway tiles, o le filifilia o se talieleele e sili atu ona faigata nai lo le faʻapipiʻiina."O le taʻavale a lalo e masani ma e le tumau," o le tala lea a Shaolin Low o le Shaolin Studios i Honolulu."E le mafai ona e mautinoa le aso na faʻapipiʻi ai."
Pe e te manaʻo e faʻafefe pe faʻatusatusa, o le lanu o le grout i le va o tile o se filifiliga taua tele foi."Ou te fiafia i taimi uma 1/16" poʻo le 1/8" suʻiga," o le tala lea a Lowe."Afai e te manaʻo e te i ai i le itu saogalemu, filifili se lanu faʻafefete tutusa e fetaui ma lau tile."
A mae'a ona filifili se sitaili ta'avale, fa'atonu le 10% sili atu i tua e fa'atatau mo tipi ma mea sese.Ia mautinoa foi e fa'atau pads o le lapo'a sa'o.
Aveese ma le faaeteete le pito i tua o lo'o i ai nei, aua o so'o se fa'apa'u i totonu o le puipui mamago i tua atu e mana'omia ona fa'atumu i le sima manifinifi a'o le'i amataina le u'amea.Tape le paoa i fafo ma aveese le ufiufi.
Amata i le pito pito i fafo o le pito i tua, tata'i mama i se samala e fetaui ai le tile ma le puipui mago.Aua ne'i pipii meafaigaluega i totonu o le puipui mamago.Fa'aaogā se su'ega malo e va'ai ai le vaega e leai ni mea fa'apipi'i po'o se mea manifinifi.Aʻo leʻi tuʻuina le taʻavale, faʻalelei le puipui malogo ma se paluga manifinifi muamua faʻafefiloi ma trowel, faʻapipiʻi i totonu o mea uma.Tuu ia mago mo le 30 minute.
Su'e le mea e taula'i i ai le faitoto'a o le si'usi'u, e masani lava i tua o se pusa po'o se lautele."A i ai se taulaiga, pei o se papa, e masani ona e manaʻo i se laina ogatotonu i luga, ona e amata ai lea o le viliina mai lena laina, natia lau tipi i le mea e fetaui ai le backsplash ma soʻo se kapeneta," o le tala lea a Washington Tiger Mountain tile konekarate James Upton..tui.Fa'aaoga se penitala ma se tulaga agaga e tusi ai se laina i luga o le maualuga atoa o le si'usi'u i le ogatotonu o le taulaiga.
Fa'aaoga nei spacers e tu'u ai maa i luga o le fata ma fua le lautele ma le maualuga o le backsplash.O le a e vaʻai i le mea e te faia ai le tipi e fetaui ma le mamanu i luga o le puipui.Taumafai e amata i se ta'ele atoa i tafatafa o le fata ma ufiufi so'o se tipi i luga ma agai i le pito o le puipui.
Fa'apipi'i ta'ele ua saunia e faigofie ona fa'aogaina nai lo le sima.Fa'aaoga se spatula 3/16-inisi e fa'apipi'i ai le itu mai le laina ogatotonu o le fa'asologa e latalata i le fata.
Afai e o'o atu le mamanu o le ta'ele i tua atu o le laina ogatotonu, e pei o le ta'avale i lalo, ia ufiufi na'o se vaega o le laina i le fa'apipi'i.
"O le kelu (pili) e vave ona seti ae e foliga mai e vave mago, ina ia mafai ona tuʻu i lalo i le tele e mafai ai ile 30 i le 45 minute," o le tala lea a Upton.
Toe fo'i i le laina ogatotonu ma amata ona fa'ata'atia fa'alava i luga a'e o le fata, fa'aopoopo avanoa i lalo ole laina muamua.Fa'aauau le fa'aopoopoina o ta'a va'alele mai le laina ogatotonu i le pito lata ane.E masani lava e tatau ona e faia ni tipi i le mea e ulufafo ai poʻo le mea e muta ai le mamanu e faʻamaeʻa ai le laina muamua.
I le isi itu, e mafai ona e totogia se tusi ta'avale ta'avale tusi, ae o le ili e sili atu le vave.Atonu e te mana'omia fo'i tui e uu lima e 'oti ai fasipepa ina ia fetaui pe 'oti fo'i ma'a mosaic laiti.
Faailoga maa e tipiina i penivali i le laina muamua, aua o le vai mai le tipi tipi o le a motusia laina penitala.Faʻaalu lou taimi e tipi ai le tile ma faʻaopopo i le pito o le laina muamua.Toe foʻi nei i le laina ogatotonu ma amata le laina lona lua i le auala lava e tasi.Toe foʻi i tua mai lea taimi i lea taimi ma vaʻai i le talieleele e faʻamautinoa ai o loʻo saʻo laina o le paʻu.
A filifilia se lanu grout, e tatau ona e mautinoa e te faʻatau le faʻamau saʻo.E masani lava, o tagata gaosi oloa e gaosia ni mea e tasi-vaega grouts latou te ofoina atu foʻi faʻamaufaʻailoga silikoni o le lanu tutusa.Fai mai tagata popoto, o vaifofo fou e muamua fa'afefiloi e tasi e sili atu ona e mafai ona fa'aoga vave ma e le mana'omia ai le fa'afefiloi o vaifofo masani.
Aveese le pa'u i fafo o le tapu ma fa'aoga se solo pa'u e oomi ai i totonu o le pa'u i le va o ma'a.A maeʻa le tusa ma le 30 minute, o le a faʻafefeteina maʻa.Ona mafai lea ona e soloina le pito i luga i vai mama ma se omomi.Atonu e te manaʻomia e solo ma fufulu le faitotoʻa pito i tua mo ni nai taimi.
A uma loa ona sasaa le pito i tua, faʻaaoga se naifi aoga e suʻe ai le paʻu o loʻo pa'ū i totonu o le suʻega i le va o le fata ma le pito i tua, faʻapea foʻi ma le tulimanu e fetaui ai puipui.


Taimi meli: Oke-13-2022